SOFTWARE

BioBank Information System (BIS)

Het BioBank Informatie Systeem (verder BIS) is een web based voorraad registratiesysteem. Doordat het BIS speciaal ontwikkeld is voor de BioBank is de software volledig afgestemd op de workflow van de BioBank en voldoet het aan alle eisen voor het veilig en gestructureerd opslaan.

Doordat het BIS web based werkt kunnen onderzoekers (nadat er autorisatie is toegekend) hun eigen opgeslagen samples bekijken (met de daarbij opgeslagen eigenschappen; materiaalsoort, datum, participantnummer, sample nummer, visite etc). Deze informatie kan te allen tijde geëxporteerd worden naar Excel. De onderzoeker kan zijn data filteren voordat de export naar Excel plaatsvindt. Als de onderzoeker samples wilt uitchecken, kan er online een worklist opgesteld worden. Deze worklist bestaat uit de door de onderzoeker geselecteerde samples. De BioBank ontvangt deze opdracht per e-mail. Op het moment dat de BioBank de samples klaar heeft staan ontvangt de onderzoeker een e-mail met het bericht dat het materiaal opgehaald kan worden

Met onderstaande link kunt u inloggen in het BioBank Informatie Systeem. Het BIS is alleen toegankelijk in het gebouw van het MUMC+ of als u inlogt via een VPN verbinding van de UM of van het MUMC+.